10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Bonfile Kebabı Tarifi
Kolay Bonfile Kebabı Tarifi
Malzemeler
4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin
Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin
Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün
Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın
Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun
Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun
Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin
Bonfileleri terbiyeden çıkarın
Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın
Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın
Tuz ve karabiber serpin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin
Pişmesine yakın üzerine sosu dökün
Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın
Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın
Sosu bonfilelerin üzerine dökün
Pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|