Yalnız Mesajı Göster

Kolay Bonfile Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Bonfile Kebabı Tarifi




Kolay Bonfile Kebabı Tarifi

Malzemeler

4 Adet bonfile

Yarım su bardağı sıvıyağ

Terbiyesi için :

1 Kahve fincanı zeytinyağı

1 Kahve fincanı süt

1 Kahve fincanı yoğurt

Karabiber

Sos için :

1 Kahve fincanı portakal suyu

3 Çorba kaşığı domates püresi

Yarım tatlı kaşığı nişasta

1 Çay kaşığı kişniş

Tuz, karabiber

Pilav için :

1 Su bardağı pirinç

1 Çorba kaşığı susam

1 Kahve fincanı sıvıyağ

1 Su bardağı su

Tuz

Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin

Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin

Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün

Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın

Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun

Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun

Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin

Bonfileleri terbiyeden çıkarın

Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın

Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın

Tuz ve karabiber serpin

Önceden ısıtılmış fırında pişirin

Pişmesine yakın üzerine sosu dökün

Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın

Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın

Sosu bonfilelerin üzerine dökün

Pilav ile birlikte servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla