Yalnız Mesajı Göster

Çökertme Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme Kebab Tarifi




TANE BİBERLİ BİFTEK Malzemeler:

4 adet biftek

Tane biber

Sıvı yağ

Muhtelif sebzeler

BİFTEK TARİFİ:

Bir parmak kalınlığında kesilmiş biftekleri, eğer arzu ederseniz pirzola demiri ile inceltin Üzerlerine tane biber kırarak serpiştirin (Tane biberleri bir havanda hazırlayabilirsiniz) Biberlerin, bıçağın yanıyla etin üzerine yapışmasını sağlayınEtleri bir fırça ile yağlayın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın

Önceden barbeküyü kızdırıp fırça ile yağ sürün, bir defa çevirerek pişirin Biftekleri, en son pişen tarafı tabağınızda üste gelecek şekilde koyun Yanında ızgara sebzeler ile servis edin

Not Aktarlarda bulabileceğiniz tane biberler dört renktir Bunlardan yeşil tanenin tam olgunlaşmadan kurutulmuş, siyah olgunlaşmamış, beyaz kabuğu çıkartılmış olanıdır


Alıntı Yaparak Cevapla