Yalnız Mesajı Göster

Kolay Bolu Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Bolu Kebabı Tarifi




Kolay Bolu Kebabı Tarifi

Malzemeler

4 Adet palıcan

400 gr kuşbaşı doğranmış et

2 Adet soğan

250 gr mantar

2 Adet domates

Yarım çorba kaşığı salça

1 Su bardağı et suyu veya su

Sıvıyağ

Tuz, karabiber

Süslemek için :

Domates ve dolmalık biber dilimleri

Hazırlanışı

Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin

Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın

Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın

İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin

Diğer yandan, etleri bir tencereye alın

Etler suyunu çekine dek kavurun

Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin

3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin

2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin

Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin

Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın

Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin

Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun

Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın

Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin

Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla