Konu
:
Kolay Bolu Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Bolu Kebabı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Bolu Kebabı Tarifi
Kolay Bolu Kebabı Tarifi
Malzemeler
4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates ve dolmalık biber dilimleri
Hazırlanışı
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin
Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın
Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın
İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin
Diğer yandan, etleri bir tencereye alın
Etler suyunu çekine dek kavurun
Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin
3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin
2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin
Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin
Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın
Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin
Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun
Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın
Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin
Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul