Konu
:
Sofra Adabı Tatlılar Nasıl Yenir
Yalnız Mesajı Göster
Sofra Adabı Tatlılar Nasıl Yenir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sofra Adabı Tatlılar Nasıl Yenir
Sofra adabı/ Tatlılar nasıl yenir?
DONDURMA
Dondurma küçük kaşıkla yenilir
Eğer kek ya da çörek yanında servis edilirse tatlı çatalı ve kaşığı kullanmanız gerekir
PASTA
Meyveli tart genellikle çatalla yenilir
Eğer servis çatal ve tatlı kaşığı ile yapılırsa, çatalınızı pastayı sabitlemek için kullanarak kaşığınızla yiyin
Yine servis şekline göre çöreğinizi sadece çatal ile ya da çatal ve kaşık ile yiyebilirsiniz
Eğer kremalı pasta yiyorsanız, kremanın dağılmasını önlemek için çatalınızla yemeniz gerekir
ERİKLİ PUDİNG
Brendi sosunun alevleri söndükten sonra dondurma ya da sos eşliğinde ikram edilen bu tatlının tümü kaşıkla yenilir
Eğer tatlı servisi sırasında brendi ikram edilirse bardağınıza değil pudinginizin üzerine dökün
ARMUT TATLISI
Çatal ile tabağınızdan düşmesini engelleyerek kaşıkla küçük lokmalar halinde yemelisiniz
Eğer sadece kaşık varsa tabağınızı elinizle çevirerek tatlınızı yiyebilirsiniz
Çekirdeği tabağınızda bırakarak şurup sosunu kaşıkla yiyebilirsiniz
SORBE
Yemek servisiyle beraber ya da meyve kabınsa servis edilirse çatal ile yenilebilir
Eğer tatlı olarak servis edilirse kaşıkla yenmelidir
GÜVEÇ MEYVE
Güveç meyve genellikle kaşıkla yenilir
Ancak büyük parçaları sabitlemek için çatal kullanabilirsiniz
Kiraz, erik gibi meyvelerin çekirdeklerini kibarca kaşığa çıkarıp tabağınızın kenarına bırakabilirsiniz
Kaynak: Mutfak Rehberi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul