Yalnız Mesajı Göster

Sofra Adabı Tatlılar Nasıl Yenir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofra Adabı Tatlılar Nasıl Yenir




Sofra adabı/ Tatlılar nasıl yenir?

DONDURMA

Dondurma küçük kaşıkla yenilir Eğer kek ya da çörek yanında servis edilirse tatlı çatalı ve kaşığı kullanmanız gerekir

PASTA

Meyveli tart genellikle çatalla yenilir Eğer servis çatal ve tatlı kaşığı ile yapılırsa, çatalınızı pastayı sabitlemek için kullanarak kaşığınızla yiyin Yine servis şekline göre çöreğinizi sadece çatal ile ya da çatal ve kaşık ile yiyebilirsiniz Eğer kremalı pasta yiyorsanız, kremanın dağılmasını önlemek için çatalınızla yemeniz gerekir

ERİKLİ PUDİNG

Brendi sosunun alevleri söndükten sonra dondurma ya da sos eşliğinde ikram edilen bu tatlının tümü kaşıkla yenilir Eğer tatlı servisi sırasında brendi ikram edilirse bardağınıza değil pudinginizin üzerine dökün

ARMUT TATLISI

Çatal ile tabağınızdan düşmesini engelleyerek kaşıkla küçük lokmalar halinde yemelisiniz Eğer sadece kaşık varsa tabağınızı elinizle çevirerek tatlınızı yiyebilirsiniz Çekirdeği tabağınızda bırakarak şurup sosunu kaşıkla yiyebilirsiniz

SORBE

Yemek servisiyle beraber ya da meyve kabınsa servis edilirse çatal ile yenilebilir Eğer tatlı olarak servis edilirse kaşıkla yenmelidir

GÜVEÇ MEYVE

Güveç meyve genellikle kaşıkla yenilir Ancak büyük parçaları sabitlemek için çatal kullanabilirsiniz Kiraz, erik gibi meyvelerin çekirdeklerini kibarca kaşığa çıkarıp tabağınızın kenarına bırakabilirsiniz

Kaynak: Mutfak Rehberi



Alıntı Yaparak Cevapla