Yalnız Mesajı Göster

İsırgan Otu İle Yemek

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Otu İle Yemek




Un, yoğurt, yumurta ve tuz karılıp kulak memesi kıvamında hamur tutulacak Hamur ıslak bir bez ile örtülüp 5 dakika dinlendirilecek Sonra 10 eşit parçaya bölünecek Her parça merdane ile açılacak Bunların 5 tanesi üst üste koyularak 2 adet börek hamuru elde edilecek Hamurların biri tepsiye döşendikten sonra, üzerine iç yayılacak; ikinci hamur da bunun üzerine kapatılacak 5 dakika kadar dinlendirildikten sonra, doğru fırına İyice kızarsın ha! Isırgan salatası İşte Aydın Usta'dan bir de ısırgan salatası tarifi Çukur bir kabın içinde 400 gr yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 30 gr dövülmüş sarmısak, ½ çay kaşığı karabiber ve tuz, yumurta teli ile iyice karıştırılıp sos hazırlanır 1 kg haşlanmış ve doğranmış ısırgan otuna hazırlanan yoğurt sosunun yarısı katılıp alt üst edilir Salata tabaklara alındıktan sonra, üzerine sosun kalan yarısı gezdirilir Bunun üzerine de kırmızı pul biber serpiştirilir Isırganlı kuru fasulye Aşçılar Birliği'nin 18 Şubat 2001 tarihinde düzenlediği Kuru Fasulye Günü'nde Metin Karaca Usta, ısırgan otlu kuru fasulye yapmıştı O gün için hazırlanan kitapçıkta bu yemeğin 10 kişilik tarifi bulunuyor Malzemesi, 500 gr haşlanmış kuru fasulye, 500 gr haşlanmış ısırgan otu, 500 gr kıyma (koyun etinden), 150 gr margarin, 300 gr ince kıyılmış soğan, 700 gr kabuğu soyulmuş ve kare doğranmış domates, 3 adet çuşka biber ve tuz Yapılışı ise şöyle: Tencerede yağ kızdırılır Yağa soğan ve kıyma katılıp karıştırılır Kıyma suyunu salıp çekince, domates, biber, tuz ve su koyulup kaynatılır Sonra fasulye ve ısırgan otu eklenip bir kez karıştırılır Ağır ateşte 20 dakika pişirilir Demek ki, ısırganı hor görmemeli Arayıp bulmalı, şifa niyetine kullanmalı


Alıntı Yaparak Cevapla