Konu
:
Mutfagın Doğruları Nelerdir - Yağsız Ve Az Yağlı Gıdalar - Kahve Kanser Riski Taşırmı
Yalnız Mesajı Göster
Mutfagın Doğruları Nelerdir - Yağsız Ve Az Yağlı Gıdalar - Kahve Kanser Riski Taşırmı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfagın Doğruları Nelerdir - Yağsız Ve Az Yağlı Gıdalar - Kahve Kanser Riski Taşırmı
mutafgın doğruları nelerdir - yağsız ve az yağlı gıdalar - kahve kanser riski taşırmı
Bugüne kadar bazı yiyecekler hakkında söylenen yalanlardan korkmanız ve bu gıdaları tüketmemeniz için bir neden kalmadı
Mutfakta doğru bilinen yanlışlar
1
Yumurta zararlıdır: Yumurtanın damarları tıkadığı ve kalp kriziyle felç riskini artırdığı yapılan birçok araştırma ile çürütüldü
Framingham Kalp Araştırması yüksek kan kolesterolünün kalp krizlerine yol açtığını ve yumurta yemek ile kardiyovasküler hastalık arasında bir bağ bulunmadığını ortaya çıkardı
2
Kahve kansere yol açıyor: Kafeinin göğüs dokusunda kiste yol açtığını açıklanmıştı
Diğer bilim adamları, seçkin yöntemler ve daha geniş çalışma grupları kullanarak kahve ile bu kanser arasındaki ilişkiyi araştırdılar
Ancak hiçbir şey bulamadılar
Hatta bilim adamları kahvenin tam tersi etki yaptığını belirlediler
1990 ile 2003 yılları arasında 17 araştırmayı tekrar gözden geçiren araştırmacılar, düzenli olarak kahve ve çay içen insanlar arasında kolon kanseri riskinin yüzde 24 oranında azaldığını tespit ettiler
Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar ise kahve içmenin Parkinson ve tip 2 şeker hastalığı gibi diğer hastalıklara karşı vücudu koruduğunu gösterdi
3
Yağsız ve az yağlı yiyecekler daha sağlıklıdır: Son zamanlarda yapılan bir çalışma, yağın zararlı olduğunu düşünüp yağ kullanmadığınız takdirde hastalıklara karşı korunmadığınızı gösterdi
Yemeğin içinde gerekli yağ olmayınca, sindirim yollarınız salatadaki besin maddelerinin çoğunu içine çekemiyor
4
Çiğ gıda taraftarları, sıcaklığın gıdalardaki enzimlere zarar verdiğini savunuyor
Bu kısmen doğru olabilir, ancak pişirmek lifi çözüyor ve vücudunuz için işlenmesini kolaylaştırıyor
Ayrıca toplam kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürüyor
Pişirmek sadece domates için geçerli
Çünkü pişen domateste antioksidan içeren likopen çiğ domatese göre 6 kat daha fazla antioksidan içeriyor
5
Taze sebzelerin daha besleyici olduğunu düşünülür
Bu gıdaların tarlalardan toplanıp marketlere gelene kadar çeşitli aşamalardan geçtiğini ve bu sırada besin değerlerini kaybettiğine inanılır
Tam tersi, gıda işleyiciler taze toplanan ürünü çok hızlı donduruyorlar ve bu nedenle bu gıdalar vitamin ile mineral içeriğini koruyor
6
Sert kabuklu yemişlerin çok fazla yağ içerdiği doğru, ancak bunlar faydalı yağlar
Örneğin, kavrulmuş yer fıstığı doymuş yağlardan 3-4 kat daha fazla kalp dostu doymamış yağ içeriyor
ALINTI
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul