Yalnız Mesajı Göster

Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri




Oktay Usta'nın mutfak tavsiyeleri:

(Konu uzun biraz sahura yakın olmayan ramazansız günde devam etcem )

Buzdolabına, ıslak sebze meyve koymayın

Meyve ve sebzeleri buzdolabına naylon torbalarda veya saklama kaplarında koyun Açıkta kalan yiyecekler diriliğini kaybeder ve dolap içinde koku oluşturur Eğer yıkayarak koyacaksanız, mutlaka kurulayın Saklama kabının zeminine biriken su, yiyecekleri çürütür

Mutfaklarda en çok israf olan yiyeceklerden biri de maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşilliklerdir Bunları alırken küçük demetleri tercih edin Mutlaka buzdolabında saklayın Islak bir yeşilliği naylon torba ile buzdolabına koyarsanız birkaç gün içinde yarısı yenmez hale gelir Bunun yerine, yeşillikleri kâğıt havluya sararak naylon torbanın içinde buzdolabına koyun Bu şekilde birkaç gün daha taze kalabilir Her türlü yiyeceği saklamak için vakumlu saklama kaplarından da yararlanılabilir Bunlar hava akımını durdurduğu için yiyeceğin taze kalma süresini uzatır



Alıntı Yaparak Cevapla