Konu
:
Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri
Oktay Usta'nın mutfak tavsiyeleri:
(Konu uzun biraz sahura yakın olmayan ramazansız günde devam etcem )
Buzdolabına, ıslak sebze meyve koymayın
Meyve ve sebzeleri buzdolabına naylon torbalarda veya saklama kaplarında koyun
Açıkta kalan yiyecekler diriliğini kaybeder ve dolap içinde koku oluşturur
Eğer yıkayarak koyacaksanız, mutlaka kurulayın
Saklama kabının zeminine biriken su, yiyecekleri çürütür
Mutfaklarda en çok israf olan yiyeceklerden biri de maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşilliklerdir
Bunları alırken küçük demetleri tercih edin
Mutlaka buzdolabında saklayın
Islak bir yeşilliği naylon torba ile buzdolabına koyarsanız birkaç gün içinde yarısı yenmez hale gelir
Bunun yerine, yeşillikleri kâğıt havluya sararak naylon torbanın içinde buzdolabına koyun
Bu şekilde birkaç gün daha taze kalabilir
Her türlü yiyeceği saklamak için vakumlu saklama kaplarından da yararlanılabilir
Bunlar hava akımını durdurduğu için yiyeceğin taze kalma süresini uzatır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul