Konu
:
Bayanlar İçin Mutfakta Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Bayanlar İçin Mutfakta Püf Noktaları
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayanlar İçin Mutfakta Püf Noktaları
Mutfakta Püf Noktaları
Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın
Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz
Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin
Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir
Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın
Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın
Kokunun gittiğini göreceksiniz
Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun
Etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasın
Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın
Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır
Balığı dondurucuya kaldırmadan önce limon sıkın
Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur
Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin
Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur
Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun
Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun
Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamaktır
Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın
Tadı acılaşır ve sulanır
Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul