Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) Tarifi




Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik)

MALZEMELER

5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)

120 gr Margarin (1/2 su bardağı)

1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)

100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

2 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI

Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla