Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Yapımı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Yapımı




Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Yapımı

Bir önceki yazımdan sonra Ayşe İkbal ile bundan sonraki düzenimiz için önemli adımlar atıp her ikimizin de buna uyumu için çalışarak geçirdik Allah'tan minikler yeniliklere bizden daha çabuk alışıyorlar Son kalan gezme günlerimizi de çoğunlukla anneannenin mutfağında geçirdik İşte o mutfaktan çıkanlardan biri de yukarıdaki patlıcan dolmasıydı

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Malzemeler:

4 adet patlıcan
5-6 adet sivribiber
4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
kızartmak için sıvıyağ
ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün Kabak dolması gibi içlerini oyun Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın
Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun Domatesleri ekleyin Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın
Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin Ilık veya soğuk servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla