Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Malzemeleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Malzemeleri




Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Malzemeleri

Malzemeler

* 1 kg Kavanoz İçin :

* 1 kg kemer Patlıcan

* 100 ml Beyaz Şarap sirkesi

* 300 ml Su

* 1 çorba kaşığı Hardal Tohumu

* 100 gr Şeker

* 1 baş Sarımsak

* 20 yaprak taze Nane

* Sızma Zeytinyağı

* Tuz

*

* Mutfak: Türk

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp, dilimleyin Üzerine bol miktarda tuz serpin Birkaç saat dinlenmeye bırakın Yıkayıp kuruladıktan sonra çok sıcak ızgara üzerinde pişirin Sirkeyi, 300 ml suyu, hardal tohumlarını şeker ile birlikte kaynatın Kaynar suya patlıcanları atıp, çıkarın SüzSüzüp bir bez üzerinde kurumaya bırakın Diş sarımsakları ve nane yapraklarını patlıcanlarla birlikte kavanoza yerleştirin Zeytinyağı ile patlıcanları örtüp kavanozun ağzını sıkıca kapatın Güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 gün bekletin

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla