Konu
:
Kalamar Neden Yapılır , Kalamar Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Neden Yapılır , Kalamar Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Neden Yapılır , Kalamar Nasıl Yapılır
Kalamar Neden Yapılır , Kalamar nasıl yapılır
MALZEMELER
250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 su bardağı süt
1 Su bardağı un
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
TARATOR İÇİN
½ Bayat ekmek içi
½ Su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
½ Limon suyu
½ Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin
Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın
Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin
Yağı tavada ısıtın
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın
Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın
TARATOR SOS
Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Sos kabının içerisine alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul