Yalnız Mesajı Göster

Kalamar Neden Yapılır , Kalamar Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Neden Yapılır , Kalamar Nasıl Yapılır




Kalamar Neden Yapılır , Kalamar nasıl yapılır

MALZEMELER

250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar

1 su bardağı süt

1 Su bardağı un

Karabiber

Tuz

Kızartma yağı

TARATOR İÇİN

½ Bayat ekmek içi

½ Su bardağı ceviz içi

2 Diş sarmısak (ezilmiş)

½ Limon suyu

½ Su bardağı su

Tuz

Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın

Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin

Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın

Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin

Yağı tavada ısıtın

Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın

Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın

TARATOR SOS

Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın

Sos kabının içerisine alın



Alıntı Yaparak Cevapla