Yalnız Mesajı Göster

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır




Pancar Turşusu Nasıl Yapılır

Pancarları ovarak yıkayın, sap ve yapraklarını kesin, bir tencereye koyup üç parmak aşacak kadar su koyun, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile arada kontrol ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın

Malzemeler

500 gram kırmızı pancar,

2/3 bardak sirke,

1/3 bardak limon suyu,

4 diş sarmisak,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

tuz

Pancarları ovarak yıkayın, sap ve yapraklarını kesin, bir tencereye koyup üç parmak aşacak kadar su koyun, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile arada kontrol ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın Kevgirle sudan alacağınız pancarlar soğumadan kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın Pancarları cam kavanoza alın, kaynama suyunu süzerek üzerlerine dökün Sarmısakları ayıklayın, bir parça tuzla dövün, üzerine sirke ve limon suyunu döküp karıştırın, pancarlara ekleyin Toz şekeri ekleyin, tuzunu kontrol edin, buzdolabında 2-3 gün bekletin, küçük kaselerde suyu ile birlikte ikram edin



Alıntı Yaparak Cevapla