Konu
:
Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir
Yalnız Mesajı Göster
Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir
Yumurta akını çırparken neye dikkat etmeli:
Pasta, kek ya da diğer yemekleri yaparken kullanacağınız yumurta akını çırpmanız gerekiyorsa yumurtaları buzdolabından bir saat önce çıkararak mutlaka bekletiniz
Sonra yumurta akını çırparken içine bir tutam tuz koyarsanız kabarık bir köpük elde edersiniz
Yumurta akını çırparken her yumurta için bir çay kaşığı su katarak çoğaltabilirsiniz
Yumurta akının içinde en ufak bir yumurta sarısı çırpılan yumurta akının kabarmasını engeller
Yumurta akını kabartmak için çırptığınız kaba 2-3 damla limon yarım çay kaşığı şeker katınız
Yumurta çırparken bir önemli nokta da kullandığınız kap ve kaşıktır
Yumurta çırparken madeni kapları değil cam ve porselen kaseyi tercih ediniz
Madeni kaşık yerine de tahta kaşık kullanınız
Çırparken arada bir çırpma aracını ya da kaşığı yukarı kaldırınız
Yumurta akı kopmuyor ve uzuyorsa kıvamına gelmiş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul