Yalnız Mesajı Göster

Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir




Yumurta akını çırparken neye dikkat etmeli:

Pasta, kek ya da diğer yemekleri yaparken kullanacağınız yumurta akını çırpmanız gerekiyorsa yumurtaları buzdolabından bir saat önce çıkararak mutlaka bekletiniz Sonra yumurta akını çırparken içine bir tutam tuz koyarsanız kabarık bir köpük elde edersiniz

Yumurta akını çırparken her yumurta için bir çay kaşığı su katarak çoğaltabilirsiniz

Yumurta akının içinde en ufak bir yumurta sarısı çırpılan yumurta akının kabarmasını engeller Yumurta akını kabartmak için çırptığınız kaba 2-3 damla limon yarım çay kaşığı şeker katınız

Yumurta çırparken bir önemli nokta da kullandığınız kap ve kaşıktır Yumurta çırparken madeni kapları değil cam ve porselen kaseyi tercih ediniz Madeni kaşık yerine de tahta kaşık kullanınız Çırparken arada bir çırpma aracını ya da kaşığı yukarı kaldırınız Yumurta akı kopmuyor ve uzuyorsa kıvamına gelmiş demektir



Alıntı Yaparak Cevapla