10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
Yumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir
Yumurta ile ilgili size yardımcı olacak püf noktalar  
Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın
Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın
Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın
Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın
Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın
Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur
Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır
Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir
Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir
Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kabarır, hem kararmaz
|
|
|