Yalnız Mesajı Göster

Yumurta İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurta İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir




Yumurta İle İlgili Püf Noktaları nelerdir

Yumurta ile ilgili size yardımcı olacak püf noktalar

Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın

Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın

Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın

Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın

Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın

Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur

Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır

Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir

Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir

Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kabarır, hem kararmaz



Alıntı Yaparak Cevapla