Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir




Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları nelerdir

Deniz ürünleri pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları

Balığın taze olup olup olmadığı, gözlerinin parlak, etinin sıkı, solungaçlarının pembe olmasından anlaşılır Parmakla bastırıldığında kısa sürede eski haline dönmelidir

Ellerdeki balık kokusunu gidermek için limon ya da sirke ile ovmak gerekir

Balıkların pullarını temizlemek için, soğuk suyun içinde 5 dakika bekletin ve yıkayın

Balıkların kıtır kıtır kızarması için, un yerine mısır unu ile kızartın

Mutfağınıza yayılan balık kokusunu gidermek için, bir tencerede az miktarda sirke kaynatın



Alıntı Yaparak Cevapla