Konu
:
Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
Hamur işleri İle İlgili Püf Noktaları nelerdir
Hamur işleri yaparken size yardımcı olacak püf noktalar
Pastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin
Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin
Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın
Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın
Ağzı sıkıca kapanan bir kutuya boşaltın
Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar
Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın
Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun
Hamurun üstünün kurumaması için nemli bir bez örtün
Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır
Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul