Yalnız Mesajı Göster

Tatar Sosu Yapılışı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatar Sosu Yapılışı




Tatar sosu nasıl yapılır

Tatar sosu tarifi

Tatar sosu malzemeleri

Tatar sosu yapılışı

Malzemeler

2 yumurtanın sarısı

1 katı pişmiş yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı hardal

5-6 dal maydonoz

1 kornişon

2 sap yeşil soğan

Yeteri kadar tuz

Yapılışı

2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir

Sonra; kase,içinde kaynar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır)

Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir

Sonra; kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur

Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur)

Sonra; bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır



Alıntı Yaparak Cevapla