Konu
:
Ahtapot İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ahtapot İzgara Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahtapot İzgara Tarifi
Ahtapot Izgara Tarifi
Malzeme:
1 adet ahtapot
Yapılışı:
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır
Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir
Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır
Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir
Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır
Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur
Sıcak veya soğuk servis yapılır
Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir
Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır
Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul