Yalnız Mesajı Göster

Ahtapot İzgara Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahtapot İzgara Tarifi




Ahtapot Izgara Tarifi

Malzeme:

1 adet ahtapot

Yapılışı:

Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır

Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur

Sıcak veya soğuk servis yapılır

Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır



Alıntı Yaparak Cevapla