Yalnız Mesajı Göster

Kolay Karidesli Pilav Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Karidesli Pilav Tarifi




Kolay Karidesli Pilav Tarifi

Malzeme:

200 gr karides

1 su bardağı pilavlık pirinç

1 fincan tereyağ

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 baş soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber (acı olmayan)

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri (bakınız Karides-Genel Hazırlanış) büyüklüklerine göre iki veya üç parçaya bölün Tereyağında kavurun Kavurmaya doğranmış bir baş soğanı ilave edin Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sivri biberleri ve bilahare iri doğranmış domatesleri ilave edin Kapağını kapatıp bir süre domatesler eriyinceye kadar pişirin Tuzunu ve biberini ekip pirinci içine dökün Zeytinyağını ve şekeri ilave edip karıştırın Üstünü örtecek kadar su döküp önce kuvvetli, sonra hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar , yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin Bu süre sonunda bir kere harmanlayıp üstünü kalın bir peçeteyle örtüp demlendirin

Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla