Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya Yemek Tarifi




Sardalya Tavası (4 Kişilik)

Malzemeler

12 İri Sardalye

3 Yumurta

80 gr Koyun Peyniri Rendesi

1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz

Limon

Sirke

Zeytinyağı

Kızartmak İçin Zeytinyağı

Galetaunu

Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın Kafa ve kuyrukları ayıklamayın

Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın

Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın

Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın

Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Süzüp, sıcak sıcak servis yapın Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın


Alıntı Yaparak Cevapla