Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır




Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır

Balık filetolarının yıkayıp, kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin, tencereye yerleştirin Taze soğanın dış kabuklarını soyun, defne yaprağı ile birlikte bütün olarak balıkların yanına koyun, karabiberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin, bir bardak su ekleyin, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika süre ile pişirin

Malzemeler

500 gram balık fifetosu (ayıklanmış, kılçıksız),

3 adet taze soğan,

1 defne

yaprağı,

tuz,

karabiber,

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için:

Yarım paket hazır sebze çorbası,

yarım limon,

1 yumurta sarısı

Balık filetolarının yıkayıp, kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin, tencereye yerleştirin Taze soğanın dış kabuklarını soyun, defne yaprağı ile birlikte bütün olarak balıkların yanına koyun, karabiberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin, bir bardak su ekleyin, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika süre ile pişirin Defne ve taze soğanı çıkartın Balığın suyunu bir kaba süzün, içine hazır sebze çorbasını boşaltın, ocağın üzerinde karıştırarak koyu bir çorba pişirin Küçük bir cam veya porselen kapta yumurtanın sarısına bir limonun suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın ve koyu sebze çorbasına

ekleyin, tadını ve kıvamını ayarlayın, balıkların üzerine dökerek masaya getirin Terbiyeli sosun kıvamı balığın içinde piştiği suyun miktarına, o da balıkların pişme süresine bağlı olacağından sebze çorbasını hazırlarken su miktarını yeniden ayarlamanız gerekebilir



Alıntı Yaparak Cevapla