Konu
:
Hamsili Pilav Tarifi - Hamsili Pilav Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Pilav Tarifi - Hamsili Pilav Yapımı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Pilav Tarifi - Hamsili Pilav Yapımı
Hamsili Pilav
Malzemeler
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden üık suda bekletilmiş)
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı
Hamsinin kılçıklarını, baş ve kuyruk kısmını ayıklayın
İyice yıkayıp süzün
Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayıp ılık suda ıslatın
Soğanları incecik kıyın
Fıstık ve bir tutam tuzla beraber zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavuran
Pirinci yıkayıp süzün
Soğanla birlikte 3-4 dakika kavurun
Daha sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin
Kuşüzümü, tuz, karabiber katın
Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın
Kaynayınca hemen ateşi kısın
Pilav suyunu tam çekmeden ateşten alın
Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın
Orta boy bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın
Tepsinin tabanına ve kenarlarına, açılmış hamsileri sırt tarafı tepsiye gelecek şekilde düzgünce dizin
Pilavı üzerine dökün, kaşığın tersiyle üstünü düzleyin Tepsinin kenarındaki
hamsi
leri pilavın üzerine doğru kapatın
Onun da üzerine biçimli bir şekilde kalan hamsiyi hafif üst üste bindirerek ve sırt kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin
Sıcak fırının orta rafında 40 dakika pişirin
Geniş bir tepsiye ters çevirerek sıcak servis yapın
NOT:
Bu pilavı tavaya hazırlayarak ocak ateşi üzerinde de pişirebilirsiniz
Tavada hazırlarsanız hamsileri mısır ununa buladıktan sonra dizmeniz gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul