Konu
:
Susamlı Karides Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Karides Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Karides Nasıl Yapılır
Susamlı Karides Nasıl Yapılır
Çiğ karideslerin kafalarını kopartın
Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun, sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsağı bıçağın ucu ile çıkartın
Malzemeler
250 gram iri karides,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı susam,
1 çay kaşığı toz kırmızı biber,
kızartma için sıvı yağ,
tuz
Çiğ karideslerin kafalarını kopartın
Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun, sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsağı bıçağın ucu ile çıkartın
Bir kapta yumurtayı biraz tuz ile çırpın
Başka bir kaba susamı koyun
Yağı kızdırın, karidesleri birer birer önce yumurtaya sonra susama bulayın
Iki taraflarını da kısa bir süre kızartın
Kırmızı biberi serpin
Sıcak servis yapın
Yanında limon dilimi ile servis yapılması uygun olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul