Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Haşlama Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Haşlama Yemek Tarifi




Malzemeler

2adet alabalık
4adet soğan
3adet patates
1adet kereviz
3adet havuç
2kaşık un
1adet limon
½ bardak sıvıyağ
maydanoz
4bardak su
tuz

Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin; balığı da temizleyip yıkayın ve 4parmak kalınlığında dilimlere ayırın Bir tencerede yağı kızdırın, önce soğanları kavurun ardından diğer sebzeleri ilave edin Suyunu tuzunu ayarlayarak orta ateşte kaynatın Balık dilimlerinde kan kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra tepsiye dizin Üzerine de yumuşamış sebzeleri suyundan arındırıp artarın Unu 1bardak soğuk suyla karıştırıp, tepsiye dökün, 1bardak ta sebzenin suyundan dökün Limonu sıkıp suyunu balıkların üzerine gezdirin, kıyılmış maydanozu da ekleyerek orta ateşte pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla