Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünleri Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri Yemek Tarifi




HamsiLi Bohça

Gereçler:
Kılçıkları alınmış yarım kilo hamsi balı ı,
1 sap pırasa,
1 tane taze sivri biber,
3 sap taze so an,
5 sap maydanoz,
5 tane kıvırcık salata yapra ı,
5 tane roka yapra ı 2 adet yufka,
1 adet yumurta
bir çorba kaşı ı katı ya (Arzuya göre sıvı ya da kullanıla bilir),
tuz,
karabiber,
kırmızı biber
Yapılışı:
Kılçıkları önceden alınmış 2 ye bölünmüş hamsilere ,ince kıyılmış yeşil so an,maydanoz,kıvırcık salata,roka yaprakları,pırasa sivri biber ve tuz karabiberi ilave ederek iyice harmanlayınızYufkanın birinci katına ya ı sürünüz,2 ci yufkayıda üstüne koyarak tekrar ya layarak yufkaları kare biçiminde kesiniz,Hamsilerle birlikte harmanladı ınız malzemeyi eşit şekilde kare kesti iniz yufkaların içine koyunuzuçlarından tutarak maydonoz sapınla ba layınız1 yumurta sarısınını yufkaların üzerine sürerekYa lanmış tepsiye dizilecek,200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yarım saat pişiriniz
Servis Önerileri:
Börek şeklinde servis yapınızYanında garnütüre gerek olmuyorso uk bir içecekle yenilebilir kişinin damak zevkine ba lı Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla