10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi
HamsiLi Bohça
Gereçler:
Kılçıkları alınmış yarım kilo hamsi balı ı,
1 sap pırasa,
1 tane taze sivri biber,
3 sap taze so an,
5 sap maydanoz,
5 tane kıvırcık salata yapra ı,
5 tane roka yapra ı 2 adet yufka,
1 adet yumurta
bir çorba kaşı ı katı ya (Arzuya göre sıvı ya da kullanıla bilir),
tuz,
karabiber,
kırmızı biber
Yapılışı:
Kılçıkları önceden alınmış 2 ye bölünmüş hamsilere ,ince kıyılmış yeşil so an,maydanoz,kıvırcık salata,roka yaprakları,pırasa sivri biber ve tuz karabiberi ilave ederek iyice harmanlayınız Yufkanın birinci katına ya ı sürünüz,2 ci yufkayıda üstüne koyarak tekrar ya layarak yufkaları kare biçiminde kesiniz,Hamsilerle birlikte harmanladı ınız malzemeyi eşit şekilde kare kesti iniz yufkaların içine koyunuz uçlarından tutarak maydonoz sapınla ba layınız 1 yumurta sarısınını yufkaların üzerine sürerek Ya lanmış tepsiye dizilecek,200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yarım saat pişiriniz
Servis Önerileri:
Börek şeklinde servis yapınız Yanında garnütüre gerek olmuyor so uk bir içecekle yenilebilir kişinin damak zevkine ba lı Afiyet olsun
|
|
|