Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünleri Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri Yemek Tarifi




MayonezLi BaLık

Gereçler:
250 gram beyaz etli balık
1 adet kuru so an (küçük boy)
1 adet defne yapra ı
½ havuç
1 çay kaşı ı tuz Mayonez için:
1 çorba kaşı ı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay barda ı sıvı ya
1 limonun suyu
½ çay kaşı ı tuz
Yapılışı:
Balı ın içini, e er pullu balıksa pullarını temizleyin Bir tencereye balı ı örtecek kadar su doldurun Tuzu koyup karıştırın Kuru so anı soyup dörde bölün So an, defne yapra ı ve havucu ekleyin Balı ı da koyup kaynatın Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balı ı alın Derisini ve kılçıklarını ayıklayın Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın Yumurtanın sarısını iyice çırpın Sıvı ya ı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin Tuzu ekleyip tekrar karıştırın Hazırlamış oldu uınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin Servis taba ına alıp üzerine az zeytinya ı gezdirin Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip so uk servis yapın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Bu meze için bütün beyaz etli balıkları kullanabilirsiniz Kırlangıç ve levrek en uygun olanlarıdır

Mayonezi yapmak zahmetine katlanmak istemiyorsanız hazır mayonez de kullanabilirsiniz

Balı ı haşladı ınız suyu atmayın Balık suyu çok kıymetlidir Pilavda veya çorba yapımında kullanabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla