Konu
:
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi
10-15-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Yemek Tarifi
MayonezLi BaLık
Gereçler:
250 gram beyaz etli balık
1 adet kuru so an (küçük boy)
1 adet defne yapra ı
½ havuç
1 çay kaşı ı tuz Mayonez için:
1 çorba kaşı ı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay barda ı sıvı ya
1 limonun suyu
½ çay kaşı ı tuz
Yapılışı:
Balı ın içini, e er pullu balıksa pullarını temizleyin
Bir tencereye balı ı örtecek kadar su doldurun
Tuzu koyup karıştırın
Kuru so anı soyup dörde bölün
So an, defne yapra ı ve havucu ekleyin
Balı ı da koyup kaynatın
Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balı ı alın
Derisini ve kılçıklarını ayıklayın
Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın
Yumurtanın sarısını iyice çırpın
Sıvı ya ı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin
Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin
Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin
Tuzu ekleyip tekrar karıştırın
Hazırlamış oldu uınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin
Servis taba ına alıp üzerine az zeytinya ı gezdirin
Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip so uk servis yapın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Bu meze için bütün beyaz etli balıkları kullanabilirsiniz
Kırlangıç ve levrek en uygun olanlarıdır
Mayonezi yapmak zahmetine katlanmak istemiyorsanız hazır mayonez de kullanabilirsiniz
Balı ı haşladı ınız suyu atmayın
Balık suyu çok kıymetlidir
Pilavda veya çorba yapımında kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul