Konu
:
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır
Izmarit balıklarını tulumalarını çıkartarak ayıklayın, yıkayın, hafifçe tuzlayın
Malzemeler
10-12 adet izmarit balığı,
3 yemek kaşığı un,
tuz, sıvı yağ
Izmarit balıklarını tulumalarını çıkartarak ayıklayın, yıkayın, hafifçe tuzlayın, una bulayın ve kızgın yağda kızartın
Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını alın
Sıcak servis yapın
Balıkların yanında haşlanmış sıcak patates ve mayones ikram edebilirsiniz
(Tulum çıkartma: balık kafa tarafı bileğe gelecek şekilde sol avuca alınır ve sıkıca tutulur
Dikenli sırt yüzgeci keskin bir bıçakla kuyruktan kafaya doğru 2-3 milimetre derinden kesilerek çıkartılır
Balık aynı elde ters tutulup alt yüzgeci de aynı şekilde çıkartılır
Karnı yarılır, içi temizlenir ve yıkanır
Balık tekrar sol ele alınır ve bıçağın ucu yaka tarafındaki derinin altın sokulur
Sağ elin baş parmağının yardımıyla kuyruk yönünde sıyrılarak her iki tarafındaki derileri çıkartılır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul