Yalnız Mesajı Göster

Tuzda Alabalık - Tuzda Alabalık Tarifi - Tuzda Alabalık Yapılışı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Alabalık - Tuzda Alabalık Tarifi - Tuzda Alabalık Yapılışı




Tuzda Alabalık

MALZEME
4 adet alabalık
5 adet mantar (orta boy, kıyılmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
2 adet defne yaprağı
1 futam maydanoz
4 dilim limon
8 adet yumurta beyazı
3 kg tuz




YAPILIŞI
Kıyılmış mantar, limon, sarımsak, defne yapra­ğı, maydanoz ve tere­yağını balıkların göğüs kısmına dolduralım Tepside tuzu yumurta beyazı İle karıştırarak ba­lığı tamamen kapatacak şekilde sıvayalım Daha sonra ftrında 180DC’de yirmi dakika pişirip tuzları kırarak servis edelim


Alıntı Yaparak Cevapla