Yalnız Mesajı Göster

Tavada İstavrit Filetosu Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada İstavrit Filetosu Nasıl Yapılır




Tavada İstavrit Filetosu Nasıl Yapılır

Istavritlerin içini temizleyin Keskin bir bıçakla herbirinin ortasındaki kılçığın iki tarafını kuyruğundan kafasına doğru sıyırarak iki fileto çıkartın

Malzemeler

12-16 adet istavrit veya benzeri ince derili küçük balık,

tuz

un

kızartma için sıvı yağ

Istavritlerin içini temizleyin Keskin bir bıçakla herbirinin ortasındaki kılçığın iki tarafını kuyruğundan kafasına doğru sıyırarak iki fileto çıkartın Kafa kısmını atın Sonra karın kısmını temizleyin Yıkayın Balık filetolarını hafif tuzlayın, una bulayın, kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzüp sıcak servis yapın Yanında maydanoz, soğan piyazı ikram edebilirsiniz Limon verilmesi tavsiye edilmez



Alıntı Yaparak Cevapla