Yalnız Mesajı Göster

Kaparili Ton Balığı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaparili Ton Balığı Yemek Tarifi




Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
4 dilim ton balığı (600 gram kadar)
90 gram kapari,
30 gram margarin yağı,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 limon
1/5 çiğ ktrema,
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Bir güvece çentircesine ince doğranmış soğanla margarin yağını ve zeytinyağını koyup toprak tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar pembeleşince balık dilimlerini üstüne yerleştirmeli, tuzlama biberlemeli ve güvecin kapağını örtmeli Beri yanda kaparileri iyice yıkamalı Buna sadece sarısı rendelenmiş limon kaboğunu, yıkanmış ve kıyılmış maydanoza katmalı, iyice karıştırmalı Balık pişince güveci ateşten indirmeden üç dakika önce kaparili karışımla çiğ kremayı üstüne dökmeli ve bir taşım kaynatıp kabı ateşten indirmeli Güveci olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı


Alıntı Yaparak Cevapla