Yalnız Mesajı Göster

Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik) Tarifi




Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik)

MALZEMELER

1 kg Dilbalığı Filetosu

250 gr Somon Filetosu

1 Bağ Pazı

1 Havuç

1 Kabak

1 Patates

3 Limon Suyu

Tuz, Karabiber

Fesleğenli Sos İçin:

1 Demet Taze Fesleğen

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

2 Yeşil Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Dal Maydanoz

1 Kahve Fincanı Su

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin

Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin

Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın

Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın Fesleğen sosunu servis tabağına alın Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin Sosun üzerine yerleştirin

Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla