Yalnız Mesajı Göster

Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi




Mezgit Buğulama

GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
• 1/2 kg mezgit
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 15 su bardağı su
• 1/2 demet maydanoz
• 3 adet marul yaprağı
• Tuz ve karabiber



Yapılışı:
• Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz
• Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız
• Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz
• Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
• Not:
Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir


Alıntı Yaparak Cevapla