Yalnız Mesajı Göster

Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik) Tarifi




Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)

MALZEMELER

1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)

2 adet orta boy domates

3-4 adet sivri biber

1 limonun suyu

2 adet orta boy soğan

1/2 demet maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

1 dişsarmısak

Tuz,Karabiber

3-4 adet defne yaprağı

HAZIRLANIŞI

Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla