Konu
:
İspanak Soslu Sıcak Somon (6 Kişilik) Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Soslu Sıcak Somon (6 Kişilik) Yemek Tarifi
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Soslu Sıcak Somon (6 Kişilik) Yemek Tarifi
En Beğeniler Tarifler Çorba Tarifleri
Börek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Et Yemekleri
Köfte Tarifi
Sebze YemekleriBalık Yemekleri
1 kg kupes balığı
1/2 su bardağı zeytinyağı
3-4 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
Yeterince tuz
KUPES IZGARA TARİFİ
Kupes balıklarını iyice temizleyip sadece bir tarafına üç adet çizik atın
Tuzlayın ve çizgilerin üzerine kekik serpiştirin
Üzeri kapalı bir elektrik ocağına balıkların çizilmiş kısımları üst tarafa gelecek şekilde yerleştirip 10 dakika pişirin
Afiyet olsun
KALAMAR DOLMA Malzemeler
4 adet orta boy kalamar
20 adet kapari çiçeği
80 gr mantar
50 gr kaşar peyniri
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı çam fıstığı
1/4 demet dereotu
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yeterince tuz
KALAMAR DOLMA TARİFİ
Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın
Daha sonra bir kenarda bekletin
Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun
Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın
Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın
İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin
Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın
Afiyet olsun
KAĞITTA LEVREK Malzemeler
1-1,5 kg levrek balığı
1 adet orta boy domates
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1/4 limonun suyu, yeterince tuz
8 adet tane karabiber
4 adet defne yaprağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı sebze tozu
KAĞITTA LEVREK TARİFİ
Levrek balığının pullarını temizleyin, kazıyıp içini ve kılçığını çıkarın
4 parça filetoya ayırın
25 -35 cm ebadında yağlı kağıdın üzerine dilimlediğiniz domatesi, biberleri ve halka doğradığınız soğanları yatak şeklinde yerleştirin
Üzerine balığı koyun
Balığın üzerinde 1/4 limonun suyunu ve içinde dövülmüş sarımsak bulunan zeytinyağını gezdirin
Tane karabiberleri serpiştirin
Defne yaprağını balıkla temas ettirin
Fırça yardımıyla tereyağını balık filetolarına sürün
Üzerine sebze tozu ve tuz dökerek kâğıdı kaplayın, önceden 180° ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul