Yalnız Mesajı Göster

İspanak Soslu Sıcak Somon (6 Kişilik) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Soslu Sıcak Somon (6 Kişilik) Yemek Tarifi




En Beğeniler Tarifler Çorba Tarifleri

Börek Tarifleri

Tavuk Yemekleri

Et Yemekleri

Köfte Tarifi

Sebze YemekleriBalık Yemekleri

1 kg kupes balığı

1/2 su bardağı zeytinyağı

3-4 adet tane karabiber

2 adet defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

Yeterince tuz

KUPES IZGARA TARİFİ

Kupes balıklarını iyice temizleyip sadece bir tarafına üç adet çizik atın Tuzlayın ve çizgilerin üzerine kekik serpiştirin Üzeri kapalı bir elektrik ocağına balıkların çizilmiş kısımları üst tarafa gelecek şekilde yerleştirip 10 dakika pişirin Afiyet olsunKALAMAR DOLMA Malzemeler

4 adet orta boy kalamar

20 adet kapari çiçeği

80 gr mantar

50 gr kaşar peyniri

2 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı çam fıstığı

1/4 demet dereotu

2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yeterince tuz

KALAMAR DOLMA TARİFİ

Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın Daha sonra bir kenarda bekletin Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın Afiyet olsunKAĞITTA LEVREK Malzemeler

1-1,5 kg levrek balığı

1 adet orta boy domates

2 adet dolmalık yeşil biber

2 adet dolmalık kırmızı biber

1 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ

1/4 limonun suyu, yeterince tuz

8 adet tane karabiber

4 adet defne yaprağı

1 diş dövülmüş sarımsak

1 çay kaşığı sebze tozu

KAĞITTA LEVREK TARİFİ

Levrek balığının pullarını temizleyin, kazıyıp içini ve kılçığını çıkarın 4 parça filetoya ayırın 25 -35 cm ebadında yağlı kağıdın üzerine dilimlediğiniz domatesi, biberleri ve halka doğradığınız soğanları yatak şeklinde yerleştirin Üzerine balığı koyun Balığın üzerinde 1/4 limonun suyunu ve içinde dövülmüş sarımsak bulunan zeytinyağını gezdirin Tane karabiberleri serpiştirin Defne yaprağını balıkla temas ettirin Fırça yardımıyla tereyağını balık filetolarına sürün Üzerine sebze tozu ve tuz dökerek kâğıdı kaplayın, önceden 180° ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla