Konu
:
Aioli Soslu Uskumru Tarifi Aioli Soslu Uskumru Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Aioli Soslu Uskumru Tarifi Aioli Soslu Uskumru Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aioli Soslu Uskumru Tarifi Aioli Soslu Uskumru Nasıl Yapılır
Aioli Soslu Uskumru tarifi Aioli Soslu Uskumru nasıl yapılır
Malzemeler
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)
Yemeğin Tarifi
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın
Önce aioli sosu hazırlayın
Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın
Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin
Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın
Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin
Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın
Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın
Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin
Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin
Margarini bir kapta eritin
Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün
Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul