Yalnız Mesajı Göster

Balık Kroket Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Kroket Nasıl Yapılır




Balık Kroket Nasıl Yapılır

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın Didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın

Malzemeler

1 su bardağı süt,

3 yemek kaşığı un,

250 gram haşlanmış balık,

2 yemek

kaşığı sıvı yağ,

yarım demet maydanoz,

2 yumurta,

yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi,

tuz,

karabiber,

galeta unu,

kızartma için sıvı yağ

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın Didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın Bir tencerede sıvı yağı ısıtın Unu ilave edin Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun Sütü ilave edin Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ateşten alınca hindistancevizi rendesini, balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün Sıcak servis yapın Bu tarifi yağı süzülmüş balık konservesi ile de deneyebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla