Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Buğulama Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Buğulama Tarifi




Hamsi Buğulama Tarifi

Malzemeler

1 Kg hamsi

3 Adet orta boy soğan

1 Adet limon

3 Adet domates

2 Kahve fincanı zeytinyağı

1 Demet maydanoz

8-10 Adet defne yaprağı

Tuz, karabiber

1 Çay bardağı su

1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlanışı

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın

Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin

Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin

Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin

En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın

Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin

Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin

Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla