Yalnız Mesajı Göster

Kolay Barbunya Tavası Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Barbunya Tavası Tarifi




Kolay Barbunya Tavası Tarifi

MALZEMELER

1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)

1/2 çay kaşığı tuz

beyazbiber

1 su bardağı bira

3 su bardağı elenmiş un

1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

1 limon (süsleme için)

1/2 bağ maydanoz (süsleme için)

5 çorba kaşığı Margarin

HAZIRLANIŞI

Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün Önceden ısıtılmış tabaklara alın

Margarini bir tavada eritin Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla