Konu
:
Safranlı Tekir Balığı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Tekir Balığı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Tekir Balığı Yemek Tarifi
SAFRANLI TEKİR BALIĞI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
Her biri 200-250 gram gelecek kadar irilerinden 4 tekir balığı,
100 gram kültür mantarı,
2 kaşık salça (veya olgunlarından 3 orta boy domates),
1 kaşık un,
1/2 demet maydanoz,
1 kaşık safran,
1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı :
Balıkları pullarını kazıyıp, içlerini ayıkladıktan sonra bol akarsuyun altında iyice yıkayın ve sularını süzün
Sonra una bulayarak bol kızgın zeytinyağının içinde 2-3 dakika kızartın
Beri yanda bir tavanın içinde 2 kaşık zeytinyağıyla temizlenmiş mantarları kavurun
Kavurduktan sonra buna ılık suda eritilmiş olan domates salçasını veya kabukları soyulduktan sonra ufak parçalara doğranmış domatesi, safranı katıp karıştırın
Yeteri kadar tuz da kattıktan sonra kızarmış olan tekir balıklarını tavadan alıp bu salçanın üstüne sıralayın
İki dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten indirin ve içindekileri servis tabağına aktarın
Üzerine kıyılmış maydanozu da serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul