10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahtapot Mücver Nasıl Yapılır
Ahtapot Mücver Nasıl Yapılır
Ahtapotu bir güzel pişirin ve ince dilimler halinde doğrayın Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın
Malzemeler
500 gram ahrapot,
3 yemek kaşığı un,
yarım demet maydanoz,
2 yumurta,
tuz,
karabiber,
kızartma için sıvı yağ
Ahtapotu bir güzel pişirin ve ince dilimler halinde doğrayın Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, ahtapot, tuz ve karabiberi karıştırın Çok yumuşak ve az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın Üzerini tahta kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin Iki tarafını da kızartın Kağıt mutfak peçetesi ile fazla yağını süzerek sıcak servis yapın Ahtapot mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz
|
|
|