Konu
:
Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)
Yalnız Mesajı Göster
Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)
balık tarifleri-KALAMAR (TARTAR SOSLU)
Malzemeler:
bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yem
kasığı normal beyaz Un
1 cay kaşığı Tuz 4 veya 5 yem
kaşığı Mayonez
küçük kıyılmış 3veya4 diş sarımsak
8-10 yaprak ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
ilk önce Mayonez,Sarımsak,Maydanoz uygun bir kapta karıştırılarak Tartar sosu elde edilir
Daha sonra iyice yıkanan Kalamarlar serce parmak kalınlığında halka seklinde doğranır,ve bu doğranan Kalamarlar iyice Un ile karıştırılır,bir elek veya kevgir yardımı ile fazla olan Unu elenir daha önceden kızdırılmış fritözde Kalamarlar pembeleşinceye kadar kızartılır
Fritözden çıkarırken üzerine biraz tuz serpiştirilir
servis tabağına boşaltılıp tabağın kenarına da tartar sosundan koyarak servis yapılır
Afiyet olsun
Servis Önerileri:
Sos önceden hazırlanmalı
Sıcak servis yapılmalı
KARİDES SALATASI
Malzemeler:
6 ad
karides
göbek marul
domates-salatalık-mor lahana-havuç-haşlanmış mısır-taze nane yoğurtlu salata sosu
limon-zeytinyağı
Yapılışı:
derin bir salata kasesine sırasıyla küp doğranmış domates,göbek marul,salatalık,rende mor lahana,rende havuç yerleştirilir
üzerine biraz nane ve mısır serpiştirilir
en üstede galeta unuyla kızartılmış karidesler eklenir
bir miktar yoğurtlu salata sosu,zeytinyağı ve limon eklenerek servis yapılır
Servis Önerileri:
karides yerine tavuk göğsü yada ton balığı da kullanabilirsiniz
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
salata malzemelerinin suyunun süzülmüş olmasına dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul