Yalnız Mesajı Göster

Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Tarifleri-Kalamar (Tartar Soslu)




balık tarifleri-KALAMAR (TARTAR SOSLU)

Malzemeler:bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yemkasığı normal beyaz Un
1 cay kaşığı Tuz 4 veya 5 yemkaşığı Mayonez
küçük kıyılmış 3veya4 diş sarımsak
8-10 yaprak ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:ilk önce Mayonez,Sarımsak,Maydanoz uygun bir kapta karıştırılarak Tartar sosu elde edilirDaha sonra iyice yıkanan Kalamarlar serce parmak kalınlığında halka seklinde doğranır,ve bu doğranan Kalamarlar iyice Un ile karıştırılır,bir elek veya kevgir yardımı ile fazla olan Unu elenir daha önceden kızdırılmış fritözde Kalamarlar pembeleşinceye kadar kızartılırFritözden çıkarırken üzerine biraz tuz serpiştirilirservis tabağına boşaltılıp tabağın kenarına da tartar sosundan koyarak servis yapılır

Afiyet olsun

Servis Önerileri:Sos önceden hazırlanmalı
Sıcak servis yapılmalı

KARİDES SALATASI

Malzemeler:6 adkarides
göbek marul
domates-salatalık-mor lahana-havuç-haşlanmış mısır-taze nane yoğurtlu salata sosu
limon-zeytinyağı

Yapılışı:derin bir salata kasesine sırasıyla küp doğranmış domates,göbek marul,salatalık,rende mor lahana,rende havuç yerleştirilirüzerine biraz nane ve mısır serpiştirilir en üstede galeta unuyla kızartılmış karidesler eklenirbir miktar yoğurtlu salata sosu,zeytinyağı ve limon eklenerek servis yapılır

Servis Önerileri:karides yerine tavuk göğsü yada ton balığı da kullanabilirsiniz

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):salata malzemelerinin suyunun süzülmüş olmasına dikkat edin



Alıntı Yaparak Cevapla