Yalnız Mesajı Göster

Kolay Bezelyeli Uskumru Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Bezelyeli Uskumru Tarifi




Kolay Bezelyeli Uskumru tarifi
için Malzemeler :
• 6 adet uskumru,
• 200 gr mantar,
• 1 su bardağı konserve bezelye,
• 2 yemek kaşığı un,
• 4 yemek kaşığı tereyağı,
• ½ demet maydanoz,
• ½ demet dereotu,
• 1 bardak su,
• 2 adet defne yaprağı,
• Tuz

Bezelyeli Uskumru
yemeğinin hazırlanışı:
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak ister ocakta ister fırında pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla