Yalnız Mesajı Göster

Kolay Barbunya İzgara Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Barbunya İzgara Tarifi




Kolay Barbunya Izgara Tarifi

MALZEMELER

4-5 adet barbunya balığı,

2 adet biber

1 adet domates

Sosu için:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

tuz

HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın

Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilirAyrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla