Yalnız Mesajı Göster

Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır




Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır

Midyeleri yıkayın Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin

Malzemeler

20 midye eti,

3 diş sarmısak,

yarım çay kaşığı tuz,

yarım demet maydanoz,

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek

kaşığı limon suyu

Midyeleri yıkayın Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını

kıyın Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün Karştırın ve ılık servis yapın Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve

kabukları açıkdıkça midyeleri çıkartıp alın



Alıntı Yaparak Cevapla