10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır
Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır
Midyeleri yıkayın Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin
Malzemeler
20 midye eti,
3 diş sarmısak,
yarım çay kaşığı tuz,
yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek
kaşığı limon suyu
Midyeleri yıkayın Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını
kıyın Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün Karştırın ve ılık servis yapın Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve
kabukları açıkdıkça midyeleri çıkartıp alın
|
|
|