Konu
:
Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri
Beşamel Soslu Balık tarifi
için Malzemeler :
Mezgit fileto (dondurulmu-Superfresh)
Sıvı yağ
Su
500 gram erişte
Margarin
Ketçap
Tuz,
karabiber,
köri
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ
½ su bardağı un
1 su bardağı süt
Beşamel Soslu Balık
yemeğinin hazırlanışı:
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tavada eritin
Tereyağına unu ilave edin
Un sararmaya başladığında sütü azar azar ilave edin
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin
Çözülmüş mezgit filetoları yuvarlayarak uçlarını açılmaması için birer kürdanla tutturun
Üzerlerine bir fırça ile sıvı yağ sürün, tuz ve karabiber serpin ve tepsiye dizin
Az su ilave edip tepsinin üstünü aluminyum folyo ile kaplayın
Orta hararetli fırında 30 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp üzerindeki folyoyu ve balıklardaki kürdanları çıkarın
Beşamel sosu balıkların üzerine gezdirin ve tekrar fırına verin
Beşamel sos pişene kadar bekletin
Erişteyi suda haşlayıp kevgirde süzün
Tencereye alıp az tereyağ ile tadlandırın
Piºerken ketçap ilave edin
Sevis tabaklarına erişteyi yayvan olarak yerleştirin ve üzerlerine soslu balık filetoları yerleştirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul