Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Balık Tarifi Balık Yemekleri




Beşamel Soslu Balık tarifi
için Malzemeler :
Mezgit fileto (dondurulmu-Superfresh)
Sıvı yağ
Su
500 gram erişte
Margarin
Ketçap
Tuz,
karabiber,
köri
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ
½ su bardağı un
1 su bardağı süt

Beşamel Soslu Balık
yemeğinin hazırlanışı:
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tavada eritin Tereyağına unu ilave edin Un sararmaya başladığında sütü azar azar ilave edin Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin
Çözülmüş mezgit filetoları yuvarlayarak uçlarını açılmaması için birer kürdanla tutturun Üzerlerine bir fırça ile sıvı yağ sürün, tuz ve karabiber serpin ve tepsiye dizin Az su ilave edip tepsinin üstünü aluminyum folyo ile kaplayın Orta hararetli fırında 30 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp üzerindeki folyoyu ve balıklardaki kürdanları çıkarın Beşamel sosu balıkların üzerine gezdirin ve tekrar fırına verin Beşamel sos pişene kadar bekletin
Erişteyi suda haşlayıp kevgirde süzün Tencereye alıp az tereyağ ile tadlandırın Piºerken ketçap ilave edin
Sevis tabaklarına erişteyi yayvan olarak yerleştirin ve üzerlerine soslu balık filetoları yerleştirip sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla