Konu
:
Pilavlı Hamsi - Pilavlı Hamsi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Hamsi - Pilavlı Hamsi Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Hamsi - Pilavlı Hamsi Tarifi
Pilavlı Hamsi
Malzemeler
• 1 kilo hamsi
• 1 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı et suyu
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 soğan
• 1 demet dereotu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• Tuz
Hazırlanışı
1- Ayıklanmış pirinç, tuz bir kaba konur
Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edilip soğumaya bırakılır
Bir kez yıkanıp süzülür
2- Küçük bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ konup rendelenmiş soğan kavrulur
Tuz, karabiber ve pirinç ilave edilir
Et suyu da konduktan sonra pişirilir
1 çorba kaşığı nane ve kıyılmış
dereotu karıştırılıp ocaktan alınır
3- Kılçığı ayıklanmış hamsi iyice yıkanır
Yağlanmış tavaya hamsinin dış kısmı dışa ve kuyruklan ortaya gelmek suretiyle dizilir
4- Balıkların üzerine pilavın yarısı konur
Pilavın üstüne hamsiyi açarak parlak yüzü dışa gelecek şekilde kuyrukları ortada toplanmak üzere dizilir
Ateşe konulur
Kızarınca düz bir tabakla ters çevrilip diğer yüzü de kızartılır
5- Artan hamsi de aynı şekilde yapılıp servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul