Konu
:
Limon Salçalı Hamsi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Limon Salçalı Hamsi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Salçalı Hamsi Nasıl Yapılır
Limon Salçalı Hamsi Nasıl Yapılır
Hamsilerin kafalarını kopartın
Içlerini temizleyin
Yıkayın, biraz una bulayın
Bir kaç dakika bekleyip kolayca ortalarındaki kılçıkların etlerini zedelemeden çıkartın
Malzemeler
12 adet iri hamsi,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 limonun suyu,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
yarım çay kaşığı
tuz, yarım demet dereotu
Nasıl Yapılır
Hamsilerin kafalarını kopartın
Içlerini temizleyin
Yıkayın, biraz una bulayın
Bir kaç dakika bekleyip kolayca ortalarındaki kılçıkların etlerini zedelemeden çıkartın
Bu şekilde elde edeceğiniz hamsi filetolarını
kanlarının tamamen çıkması için 15 dakika soğuk suda bekletin
Bir kaba derileri alta gelecek şekilde balıkları açarak yanyana yerleştirin
4 kaşık su koyup beş dakika süre ile buğulama yapın
Soğutun
Balıkları zedelemeden bir servis tabağına alın
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi çırparak karıştırın
Üzerlerine gezdirin
Ayıklayıp kıyacağınız dereotunu serpin ve sofraya getirin
Aynı mezeyi sardalya ile de yapabilirsiniz
Dereotunu sevmediğiniz takdirde onun yerine fesleğen veya maydanoz kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul