Yalnız Mesajı Göster

Kolay Balıklı Bohça Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Balıklı Bohça Tarifi




Kolay Balıklı Bohça Tarifi

MALZEMELER

10 Kare Milföy Hamuru

400 gr Hamsi

1 Soğan

1 Kahve Fincanı Margarin

3 Yumurta

4-5 Dal Maydanoz

2 Çorba Kaşığı Yoğurt

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

Milföy hamurunu buzluktan çıkarın Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın Küçük parçalar halinde doğrayın Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın

Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın

Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla