Konu
:
Salçalı Yeşilsazan Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı Yeşilsazan Yemek Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı Yeşilsazan Yemek Tarifi
SALÇALI YEŞİLSAZAN
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Her biri 250 gramlık 4 yeşilsazan balığı,
1 baş soğan,
1 defne yaprağı,
1 tutam kekik,
1 kaşık rezene tohumu,
50 gram margarin yağı
1 bardâk kadar balık suyu,
yeteri kadar un ve tuz
Yapımı: Yeşilsazanların içlerini dışlarını iyice temizleyip yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bol akarsuda içlerini dışlarını yıkamalı
Bu balıklar genellikle çok hem de pek çok yıkanmalıdır ki üzerlerindeki kum ve mil kokusu giderilsin
Soğanı rendelemeli, defne yaprağını da kıyarcasına ince doğramalı
Pyrex bir uzun tencereye 30 gram margarin yağını koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Yağ ısınınca rendelenmiş soğanı içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak bunları pembeleşinceye kadar kavurmalı
Soğanlar pembeleşince bunların üstüne balıkları oturtmalı
Bunların da üstüne rezene tohumlarını, kıyılmış defne yaprağını, kekiği ve tuzu serpiştirmeli
Kabın altındaki ateşi çok hafiflettikten sonra balık suyunu da katmalı ve vakit vakit balıkları dikkatle çevirerek bunları pişirmeli
Balıklar pişince bir servis küreğinin yardimiyle bunları pyrex tencereden çıkarıp sıcak bir yerde tutulan balık servis tabağına yerleştirmeli
Kalan margarin yağıyle unu iyice karıştırıp bir macun yapmalı
Bunu balığın salçasına katmalı ve çabuk çabuk karıştırarak salçayi orta ısılı ateşte beş dakika kadar pişirmeli
Sonra ince delikli bir süzgeçten geçirip tekrar kaynatmalı ve balıkların üstüne gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul